Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Iespēja uzdot jautājumus LU rektora kandidātiem

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas Universitātes (LU) rektora amata kandidātu noslēdzošās debates notiks 26.februārī plkst.16, aģentūru LETA informēja universitāte.

Uz rektora amatu pretendē divi kandidāti - LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesore un LU rektora padomniece Signe Bāliņa un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns un profesors Gundars Bērziņš.

Tiekoties ar amata pretendentiem, LU saime un citi interesenti varēs iepazīties ar kandidātu redzējumu par LU attīstību un lomu Latvijas augstākās izglītības sistēmā.

Debates moderēs žurnālists Arnis Krauze. Interesentiem ir iespēja uzdot jautājumus kandidātiem tīmekļa vietnē "rektoravelesanas.lu.lv". Jautājumi tiks apkopoti un iespēju robežās uzdoti kandidātiem debašu laikā.

Debates notiks LU Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Jaunā rektora izvēle noslēgsies ar rektora vēlēšanām LU Satversmes sapulcē 1.martā.

Pašlaik LU rektors ir Indriķis Muižnieks. Pirmo reizi viņu uz četru gadu termiņu par rektoru ievēlēja 2015.gada vasarā, bet 2019.gadā LU Satversmes sapulce viņu šajā amatā ievēlēja atkārtoti. Balsojumu pavadīja neskaidrības par nodotajām balsīm, kas pārauga konfliktā ar toreizējo izglītības ministri Ilgu Šuplinksu, kā rezultātā valdība sākotnēji nobalsoja pret Muižnieka apstiprināšanu amatā. Muižnieks sāka tiesāties un panāca, ka 2020.gada martā Ministru kabinets viņu tomēr apstiprināja rektora amatā.