Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Godmanis: Eiropas Savienības donorvalstis mums nemaksā par skaistām acīm

© F64

“Donorvalstis mums nemaksā par skaistām acīm - tās no mums savāc darbaspēku,” TV24 raidījumā “Kārtības rullis” apgalvo bijušais Eiropas Parlamenta deputāts un bijušais ministru prezidents Ivars Godmanis.

Godmanis,atskatoties uz laiku, kad atradās Eiropas Parlamenta (EP) deputāta amatā un ar Vācijas, Francijas pārstāvjiem diskutējis par ES fondu naudas sadali, skaidro dotāciju ekonomisko pamatu.

"Teicu tā - donorvalstis maksā gan, bet ne jau par skaistām acīm. Jūs (red. - donorvalstis) no mums savācat mūsu darbaspēku, ko sagatavojam, saražojat iekšzemes kopproduktu un brīvi pārdodat saražotās preces arī pie mums. Un šīs lietas ir viena otru balansējušas," saka Godmanis.

Bijušais premjers un EP deputāts uzskata, ka dotācijas, esošajā apmērā, nebūs mūžīgi, "tikko mums līmenis sāks tuvoties vairāk vidējam, mēs saņemsim aizvien mazāk. Zināmā mērā mes esam uzsēdināti uz narkotikas, bet domāju, ka pamazām šo dozu mazinās".

Raidījumā bijušais eiroparlamentārietis norāda, ka Latvija šobrīd atrodas Eiropas Savienības mazāk attīstīto valstu grupā, tādēļ arī saņem lielāku finansiālo atbalstu no ES, atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, kas ir pārejas posmā, lai kļūtu jau par donorvalstīm, līdzīgi kā Vācija un Francija.