Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Papildu saistības 50 miljonu apmērā žoga izbūvei uz Latvijas - Krievijas robežas

© Kaspars Krafts / F64

Valdība otrdien deva atļauju VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzņemties finansiālās saistības 50 170 272 eiro apmērā žoga izbūvei uz Latvijas-Krievijas robežas. Nauda paredzēta līdz šim neuzbūvēto žogu izbūvēšanai otrajā kārtā.

Būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei paredzēti 1 402 789 eiro, autoruzraudzībai - 350 359 eiro un būvdarbiem 48 417 123 eiro. Nepieciešamības gadījumā tiktu pārdalītas izmaksas starp izdevumu veidiem, nepārsniedzot kopējo piešķirtā finansējuma un saistību apmēru.

Tāpat valdība deva atļauju VNĪ noslēgt starpresoru vienošanos ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par žoga, kur tas iepriekš nav ticis izbūvēts, izbūvi otrajā kārtā.

Otrajā kārtā paredzēta žoga izbūve pārējos posmos, kā arī citas robežapsardzības infrastruktūras izbūves nodrošināšana iepriekš neizbūvētajos posmos. Minētajā kārtā paredzēts izbūvēt žogu apmēram 124 kilometru posmam. Iztrūkstošais žoga apjoms veido 121,87 kilometrus, tas ir saraustīts un sastāv no 23 posmiem.

Lai nodrošinātu valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās tehnoloģiskās infrastruktūras izbūves uzsākšanu uz robežas, Valsts robežsardze noslēgs finansēšanas līgumu ar VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs".