Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā decembrī reģistrē mazumtirdzniecības kāpumu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pērn decembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 1,1%, tai esot starp 11 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Horvātijā (+8,9%), Kiprā (+3,8%), Spānijā (+3,4%) un Lietuvā (+2,8%).

Tikmēr straujākais kritums reģistrēts Slovēnijā (-15%), Igaunijā (-4,2%) un Slovākijā (-3,8%), bet Somijā mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājies nemainīgs.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 0,7%, bet eirozonas valstīs - par 0,8%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs decembrī ES samazinājies par 1%, bet eirozonā - par 1,1%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Slovēnijā (-3,6%), Dānijā (-3,2%) un Luksemburgā (-3,1%), bet straujākais pieaugums fiksēts Slovākijā (+2%), Horvātijā un Ungārijā (abās valstīs +1,4%), kā arī Portugālē (+0,7%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā palielinājies par 0,1%, Lietuvā - par 0,3%, bet Igaunijā - par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.