Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Piespriež bargu sodu nelegālo imigrantu kontrabandistiem Latvijā

© Kaspars Krafts / F64

Pēc pērn oktobrī veiktajiem grozījumiem Krimināllikumā stājies spēkā pirmais tiesas spriedums, ar kuru par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai Latvijas pilsonim piespriesta reāla brīvības atņemšana, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Persona notiesāta ar reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un diviem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem par liela skaita, tas ir, vienā gadījumā vairāk nekā piecu personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā. Tāpat personai konfiscēts mobilais telefons un piedzīta transportlīdzekļa vērtība - 15 700 eiro.

Jau ziņots, ka no 2023.gada oktobra ir stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz bargākus sodus par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un citu noziedzīgo darbību organizēšanu un veikšanu, kas saistītas ar nelegālo migrāciju uz Latviju. Jaunie grozījumi paredz arī ilgstošu brīvības atņemšanu.

Pērnā gada 2.oktobrī Valsts policijas amatpersonas Līvānu novada Ropažu pagastā apturēja kādu mikroautobusu, kuru vadīja Latvijas pilsonis. Policisti konstatēja, ka mikroautobusa salonā atradās desmit Sīrijas pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem, derīgām vīzām vai uzturēšanās atļaujām, kuri nelikumīgi šķērsoja Latvijas-Baltkrievijas robežu.