Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Neatkarīgi no Eiropas padomes vēlēšanām Dombrovskis varēs palikt EP komisāra amatā

© Gints Ivuškāns/f64

Politiskā spēka "Jaunā vienotība" (JV) EP vēlēšanu kandidātu saraksta līderis Valdis Dombrovskis varēs turpināt pildīt komisāra pienākumus līdz termiņa beigām, neraugoties uz gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, aģentūrai LETA skaidroja politiķa padomniece Maija Celmiņa.

Viņa norādīja, ka Eiropas Komisijas (EK) politiskās vadlīnijas neparedz to, ka saistībā ar EP vēlēšanām komisāram ir jānoliek mandāts, ja komisārs turpina pildīt savus pienākumus un vēlēšanu kampaņa tiek nošķirta no darba EK.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās JV kandidātu saraksta līderis būs Dombrovskis, kā otrais sarakstā startēs ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, bet kā trešā - EP deputāte Sandra Kalniete.

Uz EP startēs arī pašreizējā EP Ekonomikas komitejas deputāte Inese Vaidere, bijusī kultūras ministre Dace Melbārde, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins, Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs un bijušais finanšu ministrs Jānis Reirs.

Tāpat vēlēšanās startēs vairāki Saeimas deputāti, tostarp Zanda Kalniņa-Lukaševica, Irma Kalniņa, Anna Rancāne, Mārtiņš Daģis. Sarakstā ir kultūrvēsturiskā mantojuma glabātājs Jānis Lazdāns, Cēsu pašvaldības deputāts Māris Baltiņš, Pauls Adijans, politiķe Janīna Kursīte, kultūrvēsturisko vērtību sargātāja Antra Grīnberga, vēsturnieks Didzis Šēnbergs. Sarakstu noslēdz dabas aizsardzības aktīvists un politiķis Uģis Rotbergs.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.