Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus slepkavības izmeklēšanai veltītā mājaslapa piedzīvojusi uzbrukumu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Noticis uzbrukums nogalinātā advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanai veltītajai nodibinājuma "Martins Bunkus Justice Foundation" mājaslapai www.jfmb.eu. Uzbrukuma laikā nenoskaidrotas personas ievietojušas mājaslapā neautorizētu saturu, dzēšot lapā esošo informāciju. Ir pamats aizdomām, ka minētais uzbrukums ir īstenots Mārtiņa Bunkus slepkavībā apsūdzēto personu interesēs. Par minēto faktu nodibinājums ir vērsies tiesībaizsardzības iestādē.

"Kopš dibināšanas brīža nodibinājums aktīvi darbojies pie savas mājaslapas izstrādes un regulāri publicēja ar nodibinājuma mērķu īstenošanu saistītu saturu. Tostarp nodibinājums savā mājaslapā publicēja informāciju, kas bija saistīta ar nogalinātā Mārtiņa Bunkus profesionālās darbības atspoguļošanu un informāciju par šķēršļiem, ar kuriem Mārtiņš Bunkus saskarās, pildot maksātnespējas procesa administratora pienākumus SIA "REGO TRADE" procesā un ar to saistītajās tiesvedībās, kurās būtisku lomu ieņēma šobrīd par Mārtiņa Bunkus slepkavību apsūdzētais Mihails Uļmans. Mājaslapā tika ziņots ne tikai par vēsturiskiem faktiem un notikumiem, bet arī par jaunatklātajiem apstākļiem," vēsta nodibinājuma "Martins Bunkus Justice Foundation" pārstāvis Kristaps Bunkus.

Kā norāda nodibinājuma pārstāvis, ir pamats uzskatīt, ka mājaslapa uzbrukumam ir izraudzīta apzināti, lai dzēstu tajā esošo informāciju, slēgtu šo nodibinājuma komunikācijas kanālu un radītu šķēršļus nodibinājuma darbībai. Ņemot vērā, ka mājaslapas saturs, visticamāk, nebija atbilstošs Mārtiņa Bunkus slepkavībā apsūdzēto personu interesēm, pastāv pamatotas aizdomas, ka uzbrukums mājaslapai ir saistīts ar Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā iesaistīto personu savtīgu interešu īstenošanu. Par minēto faktu nodibinājums ir vērsies tiesībaizsardzības iestādē, lūdzot noskaidrot vainīgās personas un saukt tās pie likumā noteiktās atbildības.

Pēc Kristapa Bunkus teiktā šobrīd nodibinājums aktīvi strādā pie mājaslapas satura atjaunošanas un turpinās to izmantot, lai informētu sabiedrību par nozīmīgām tēmām, tostarp ziņojot par aktualitātēm Mārtiņa Bunkus slepkavības lietas iztiesāšanas gaitā.

Nodibinājums jau iepriekš paudis bažas, ka Mārtiņa Bunkus slepkavības pasūtītāji un atbalstītāji ir gatavi izmantot visus līdzekļus, lai izvairītos no atbildības par šo noziegumu, tostarp manipulēšanu ar lietas patiesajiem apstākļiem ar viltus ziņu palīdzību, kas var izpausties arī kā apsūdzēto interesēm atbilstoša satura veidošana publiskajā telpā, tai skaitā panākot sev nevēlamas informācijas dzēšanu.