Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Degušas vairākas dzīvojamās mājas; ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. februāra plkst. 6.30 līdz 2. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD.

Pustrijos naktī saņemts izsaukums uz Tukuma novada Slampes pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka dzīvojamā māja deg pilnā 110 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta. Plkst. 07.39 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Plkst. 18.58 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Limbažu novadu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 90 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 22.48 ugunsgrēks likvidēts. Notikuma vietā strādāja Salacgrīvas, Alojas un Limbažu ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Ainažu un Korģenes brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Plkst. 13.34 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Malnavas pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no automašīnas, atvienoja akumulatora klemmes un darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 10.41 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Laucesas pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 200 m2 platībā. Plkst. 14.35 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts, vistu kūts un šķūnis, dārza māja, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglās automašīnas, eļļas savācējs un briketes, veļasmašīna, elektroinstalācija un trīs gadījumos atkritumi.