Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Grupa “Sub Scriptum” jauno albumu rakstīs iepirkšanās centrā izvietotā stikla būrī

© publicitātes foto

Indī grupa “Sub Scriptum” laidusi klajā jaunu singlu “Ievēlies”, pie viena izziņojot arī kādu savdabīgu akciju – “pop up” ierakstu studijas “Sub būris” izveidi. Šis būris tiešām būs būris: grupa iepirkšanās centrā “Akropole Alfa” izvietos caurspīdīgu ierakstu studiju un apmeklētāju klātbūtnē ierakstīs jauno EP albumu.

Grupa “Sub Scriptum” savā daiļradē bieži skārusi tēmas par mūsdienu patēriņa laikmetu, un tādējādi radusies doma uzbūvēt ierakstu studiju iepirkšanās centrā, iepazīstinot klausītājus ar radošo procesu klātienē. Projekts “Sub būris” norisināsies no 18. līdz 21. februārim “Akropoles” otrajā stāvā. Mūzikas rakstīšana mīsies ar dažādām radošajām aktivitātēm: kulinārijas meistarklasi ar ēdienhuligānu Piparu, kafijas gudrību apgūšanu, veselīga uztura padomiem un citiem notikumiem. Ieraksta procesā apmeklētāji varēs iekļūt paši arī pavisam tiešām veidā, jo grupa ierakstīs arī iepirkšanās centra skaņas un aicinās publiku piedalīties ierakstā. Turklāt pasākums tiks filmēts tiešraidē, un to būs iespējams vērot sociālo tīklu platformās.

Četru dienu laikā tiks ierakstīts mūzikas materiāls “Sub Scriptum” EP četrām dziesmām, kurās līdzdalību ņems reperis Ozols, pianists Andrejs Osokins un perkusionists Nils Īle. Albuma tapšanā grupa sadarbosies ar pazīstamo producentu Kasparu Ansonu, kurš visas dienas kopā ar grupu pavadīs “Sub būrī”. Plānots, ka dziesmām taps arī versijas angļu valodā. Arī svaigi klajā laistais singls “Ievēlies” būs daļa no gaidāmā EP - tā ir pozitīvi lādēta un enerģiska indī poproka dziesma, kuras stāstā atklājas nostalģija (un arī ironija) pēc tā laika, kad cilvēku savstarpējā komunikācija bija lēnāka, uzmanīgāka un tēlaināka, jo tā notika ar vēstuļu starpniecību.