Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Sākas balsošana par “Zelta mikrofona” gada dziesmu

© publicitātes foto

No 1. februāra sācies balsojums, lai noskaidrotu klausītāju iecienītāko dziesmu, kas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” noslēguma ceremonijā 8. martā saņems “ELVI gada dziesmas” titulu un tautas mīlētākās dziesmas godu.

“ELVI gada dziesma” ir vienīgā nominācija, kur “Zelta mikrofona” balvas ieguvēju ar balsojumu nosaka nevis mūzikas eksperti, bet tieši klausītāji. Šajā balsojumā sacenšas Latvijas mūziķu radītās dziesmas, kas tapušas pagājušajā gadā. Vērtēšanai šajā kategorijā iesniegtas 132 dziesmas, ko izpilda 104 dažādi mākslinieki, taču fināla balsojumam tiek virzītas desmit populārākās.

Par klausītāju balsīm šajā nominācijā šogad sacenšas: “Triānas Parks” ar dziesmu “Es gaidu ziemu”; Fiņķis un Patrisha ar “Raķešu zinātni”; “Astro'n'out” ar “Manifestē”; “Sudden Lights” un Gustavo ar “Adata un diegs”; apvienība “Tev tuvumā” ar dziesmu “Kad gulbji aizlaižas”; Aija Andrejeva un Olga Rajecka ar “Viņa ir mana terapija”; Miks Galvanovskis ar “Par savu zemi saukt”; “Instrumenti” ar “Runā Rīga”; Intars Busulis ar “Spēlē savā burvju flautā” un Dons ar “Divatā”.

Balsojuma saiti meklējiet TV3 mājas lapā. Klausītāji par savu favorītu var balsot vienu reizi dienā, turklāt tie, kas būs atstājuši kontaktinformāciju, piedalīsies arī 100 eiro vērtas dāvanu kartes izlozē - laimīgais tiks izziņots 11. martā.

“Zelta mikrofons” apbalvošanas ceremonija notiks 8. martā pasākumu un konferenču centrā “ATTA Centre” Krasta ielā. Pasākumu vadīs Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris. Beidzot arī publiskots, kas uzstāsies ceremonijas koncertā: Aminata, Patrisha un Fiņķis, “Singapūras satīns”, “Rūsa”, “Sudden Lights” un Gustavo, “Dzeguzīte” un “Dzintariņš” kopā ar Edvardu Strazdiņu, Paulu Saiju un Ivo Grīsniņu-Grīsli, Aija Andrejeva un Ansis kopā “Baltic Groove Orchestra”, Chris Noah, fonds “Līdzskaņa” - Atis Zviedris, Jānis Stībelis un “ODIS”, “Bermudu divstūris”, “Credo”. Iespējami programmas papildinājumi. Klātienē to iespējams apmeklēt arī skatītājiem. Pasākuma tiešraide TV3 ēterā sāksies 8. martā plkst. 21.15 un to varēs vērot arī TV3 Play, tv3.lv un Go3 - pēc ceremonijas ieraksts būs pieejams Go3 “series” sadaļā un TV3 Play.