Siguldas novada budžetā 4 miljonu iztrūkums

© Kaspars Krafts / F64

Siguldas novada budžeta projektā vēl tiek meklētas sabalansēšanas iespējas ap 4 miljonu eiro apmērā, ziņo aģentūra LETA saskaņā ar informāciju pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldība atzīst, ka šī gada budžeta izstrādes process ir ļoti izaicinošs un, iespējams, gada gaitā tajā tiks veikti grozījumi.

26.janvārī saņemta aktualizētā budžeta projekta redakcija, kurā budžeta iztrūkums bija aptuveni 4 miljoni eiro, "lai realizētu pašas nepieciešamākās vajadzības". Pašvaldības vadība meklējot risinājumus, lai budžets būtu sabalansēts. Tiekot vērtēta dažādu projektu un citu aktivitāšu nepieciešamība, kā arī atalgojuma iesaldēšana deputātiem.

Domes vadība solās sagatavot sabalansētu budžetu, lai to varētu izskatīt februāra domes komiteju sēdēs, virzot apstiprināšanai 15.februāra domes sēdē.

Pašvaldība uzsver, ka šā gada budžeta prioritātes būs atbalsts novada iedzīvotājiem dažāda vecuma grupās - saglabāta brīvpusdienu sistēma novada izglītības iestādēs, tikšot likts uzsvars uz sociālo atbalstu.

Paredzēts veikt uzlabojumus pašvaldības tīmekļa vietnē, lai nodrošinātu, ka iedzīvotājiem pieejami arī lēmumprojekti pirms domes sēdes un tās laikā. Papildus tam pēc katras domes sēdes turpmāk tiks veidots kopsavilkums par būtiskākajiem lēmumiem, to publicējot pašvaldības informācijas kanālos.

Kā vēstīts, 25.janvārī no Siguldas novada domes priekšsēdētājas amata tika atbrīvota Līga Sausiņa (NA). Tieši šā gada budžeta izstrādes gaita un komunikācija par to ar deputātiem bija viens no iemesliem, kādēļ Sausiņu tika rosināts nomainīt amatā.

Svarīgākais