Pieprasa no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu

© Kaspars Krafts / F64

Rīt, 2.februārī, plkst.10 notiks Talsu novada domes ārkārtas sēde, kurā lems par opozīcijas aicinājumu no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu (LZP), aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Septiņi opozīcijas deputāti pirmdien pieprasīja no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju Kārkliņu. Kopumā domē ir 19 deputāti, sekojoši ar iesniedzēju balsīm priekšsēdētājas gāšanai nepietiek.

Pieprasījumu iesnieguši deputāti Sandra Pētersone (NA), Gaidis Bērziņš (NA), Andis Astrātovs ("Talsu novada attīstībai", "Latvijas attīstībai"), Dainis Karols (LZS), Juzefa Kļava ("Talsu novada attīstībai", "Latvijas attīstībai"), Oļegs Solovjovs ("Talsu novada attīstība"/ "Latvijas attīstībai"), Almants Kalniņš (LZS).

Pieprasījuma autori pārmet, ka Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa nespējot nodrošināt sekmīgu Talsu novada pašvaldības darbu. Šobrīd darbs pie pašvaldības 2024.gada budžeta izstrādes radot būtiskus finansiālus riskus un "haotiskās darbības pašvaldības budžeta sabalansēšanai" varot skart ikvienu novada iedzīvotāju un pašvaldībā strādājošo.

Deputāti pārmet, ka priekšsēdētājas "neprofesionālā rīcība finanšu un personālresursu pārvaldībā, attīstības plānošanas jautājumos, skolu tīkla sakārtošanas jautājumos un komunikācijā" pašvaldību ir novedusi pie situācijas, kurā darbs nenotiekot sabiedrības labā.

Pašvaldību likumā noteikts, ka pieprasījumu par domes priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata izskata tuvākajā domes sēdē, bet ne vēlāk kā desmit darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde, domes priekšsēdētājs sasauc domes ārkārtas sēdi.

Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa opozīcijas deputātu pieprasījumu atkāpties no amata vērtē kā darba kvalitātes apliecinājumu - tas apliecinot, ka viņa strādājot labi, aģentūrai LETA pauda priekšsēdētāja.

Runājot par šī gada budžeta plānošanu, kas, opozīcijas deputātu ieskatā, var radīt būtiskus finansiālus riskus, Kārkliņa aģentūrai LETA pauda nostāju, ka ar budžeta sagatavošanu "viss ir kārtībā". "Vērtējam, ko var optimizēt, ir izveidots plāns gan funkciju, gan finanšu auditam atsevišķās iestādēs," klāstīja domes priekšsēdētāja.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.