Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Kovidskeptiķim jāatvainojas un jāmaksā morālā kompensācija

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Augstākas tiesas (AT) Civillietu departaments ir atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību strīdā starp kovidskeptiķu viļņa partijas "Brīvai stiprai Latvijai" valdes priekšsēdētaju Artūru Berni un TV3 "Bez tabu" žurnālistu Artūru Špaku par goda un cieņas aizskārumu, līdz ar to Bernim būs publiski jāatvainojas un jāsamaksā neliela morālā kaitējuma kompensācija.

Neminot personu vārdus, AT informēja, ka līdz ar tās lēmumu ir stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas pērnā gada spriedums lietā pret Berni. Apgabaltiesa pilnībā apmierināja Špaka celto prasību, kurā tika lūgts atsaukt godu un cieņu aizskarošos Berņa izteikumus, publiski atvainoties un atlīdzināt morālo kaitējumu.

Bernis savā profilā sociālās tīklošanas platformā "Facebook" bija publicējis aizskarošus tekstus par žurnālistu pēc viņa sižeta 2021.gada janvārī par "Baltic Beach Hotel&SPA", kur tolaik, pārkāpjot Covid-19 ierobežojumus, varēja apmeklēt peldbaseinu.

Ar apgabaltiesas spriedumu Bernim uzlikts par pienākumu piecu dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas publicēt atvainošanos savā "Facebook" profilā ar publiskas pieejamības statusu. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no Berņa par labu Špakam morālā kaitējuma kompensāciju 150 eiro apmērā, kā arī valsts nodevu 210 eiro apmērā un ar lietas vešanu saistītos izdevumus.

Bernis savas publiskās aktivitātes īsteno sociālajos tīklos, kur, piemēram, partijas dibināšanas laikā centās piesaistīt sekotājus, pamatā savos paziņojumos izmantojot pret valsts Covid-19 apkarošanas politiku vērstu retoriku. Pašlaik viņa ieraksti vairāk saistīti ar dejošanu, ar kuras pasniegšanu viņš nodarbojas.