Sieviete guļas zem traktora, lai tikai kaimiņi nebrauc pa viņas zemi

Aizvadītās nedēļas nogalē policija vairākkārt steigusies uz Rembates pagastu, kur jau kādu laiku vietējiem iedzīvotājiem nākas saskarties ar visai dīvainām parādībām – vedot bērnus uz skolu, automašīnai priekšā nogāzts koks, greiderim, šķūrējot ceļu, - tā pati nelaime.

Jo vairāk - mēģinot novākt koku, agresīva sieviete neļauj to darīt, rīda virsū suni un pat guļas zem traktora, ziņo portāls Ogrenet.

Šādas un vēl citas izdarības iecienījusi kāda Rembates pagasta iedzīvotāja, kura tādā veidā vēlas nepieļaut, lai kaimiņi no savām mājām varētu izbraukt uz A6 ceļa, škērsojot minētās sievietes privātīpašumu.

Zemes īpašniece uzskata, ka kaimiņiem nav tiesību izmantot ceļu, kas iet pāri viņas zemei, lai gan tas ir servitūta ceļš un ir atzīts kā apgrūtinājums viņas īpašumam. Lai arī konkrētajā īpašumā ģimene saimnieko vairāk nekā desmit gadu, vēlme aizliegt kaimiņiem pārvietoties pa viņas zemi, uzradusies tikai tagad.

Valsts policijas Rīgas reģiona Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne skaidro, ka šādi strīdi jārisina tiesiskā ceļā. Pastāv iespēja, ka servitūta ceļš tiek atzīts par labu konkrētam īpašniekam, bet par to lemj tiesa. Ja cilvēkam ir dokumenti, kas to apstiprina, tad viņš var sava ceļa galā uzlikt aizsargbarjeru un kaut vai iekasēt maksu par iebraukšanu savā īpašumā.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais