Iebraukšanas maksas kāpuma dēļ dala iedzīvotāju uz Jūrmalu brauks retāk

© Kaspars Krafts/F64

TV3 raidījuma "900 sekundes" aptaujā noskaidrots, kā plānotās izmaiņas ietekmēs iedzīvotāju izvēli apmeklēt Jūrmalu vai braukt tai cauri ar automašīnu?

Taujāti, kā plānotās izmaiņas ietekmēs viņu izvēli apmeklēt Jūrmalu/ braukt cauri Jūrmalai ar automašīnu, 15% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuri ir autovadītāji, ir norādījuši, ka Jūrmalu ar automašīnu vairs neapmeklēs/ cauri Jūrmalai nebrauks, savukārt piektā daļa (22%) aptaujāto autovadītāju ir norādījuši, ka Jūrmalu ar automašīnu apmeklēs retāk/ cauri Jūrmalai brauks retāk.

Teju ceturtā daļa (24%) aptaujāto ir norādījuši, ka plānotās izmaiņas viņu izvēli apmeklēt Jūrmalu/ braukt cauri Jūrmalai ar automašīnu neietekmēs - viņi Jūrmalu ar automašīnu apmeklēs tāpat kā līdz šim/ cauri Jūrmalai brauks tāpat kā līdz šim.

35% aptaujāto autovadītāju ir norādījuši, ka viņi Jūrmalu ar automašīnu neapmeklē vispār/ cauri Jūrmalai nebrauc.

4% aptaujāto autovadītāju nav snieguši konkrētu atbildi.

Latvijā

Bijušais VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks, kurš 2023.gada pirmajā pusē pildīja LDz valdes locekļa un pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet gada otrajā pusē - valdes priekšsēdētāja pienākumus, pērn atalgojumā LDz saņēmis 130 139 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Svarīgākais