Iebraukšanas maksas kāpuma dēļ dala iedzīvotāju uz Jūrmalu brauks retāk

© Kaspars Krafts/F64

TV3 raidījuma "900 sekundes" aptaujā noskaidrots, kā plānotās izmaiņas ietekmēs iedzīvotāju izvēli apmeklēt Jūrmalu vai braukt tai cauri ar automašīnu?

Taujāti, kā plānotās izmaiņas ietekmēs viņu izvēli apmeklēt Jūrmalu/ braukt cauri Jūrmalai ar automašīnu, 15% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuri ir autovadītāji, ir norādījuši, ka Jūrmalu ar automašīnu vairs neapmeklēs/ cauri Jūrmalai nebrauks, savukārt piektā daļa (22%) aptaujāto autovadītāju ir norādījuši, ka Jūrmalu ar automašīnu apmeklēs retāk/ cauri Jūrmalai brauks retāk.

Teju ceturtā daļa (24%) aptaujāto ir norādījuši, ka plānotās izmaiņas viņu izvēli apmeklēt Jūrmalu/ braukt cauri Jūrmalai ar automašīnu neietekmēs - viņi Jūrmalu ar automašīnu apmeklēs tāpat kā līdz šim/ cauri Jūrmalai brauks tāpat kā līdz šim.

35% aptaujāto autovadītāju ir norādījuši, ka viņi Jūrmalu ar automašīnu neapmeklē vispār/ cauri Jūrmalai nebrauc.

4% aptaujāto autovadītāju nav snieguši konkrētu atbildi.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.