Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Apkopots Latvijas bērnunamu šī brīža vajadzību saraksts; aicina atsaukties ziedotājus

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Lai nodrošinātu bērnunamiem visnepieciešamāko pavasarim un vasarai, biedrība "Taureņa efekts" atjaunojusi Latvijas bērnunamu vajadzību sarakstu, iekļaujot tajā individuāli norādītas lietas, kas pielāgotas bērnu nepieciešamībām. Šis saraksts ir kā ceļvedis ziedotājiem, palīdzot izvēlēties gan ziedojuma mērķi, gan iestādi.

Mainoties gadalaikiem, arī bērnunamiem jāpielāgojas dažādām izmaiņām, lai nodrošinātu bērnus ar sezonai nepieciešamajām precēm. Kurzemē iestādes izrādījušas vēlmi saņemt ziedojumā dažādas spēles un aktivitātes, kas ne tikai izklaidē, bet arī izglīto un veicina bērnu radošumu.

Vidzemes reģionā nepieciešams sporta inventārs aktīva dzīvesveida veicināšanai, dažāda veida apģērbs un mēbeles telpu un vides labiekārtošanai, piemēram, dārza nojumes, kad ārā laiks kļūs siltāks, lai bērni vairāk laiku pavadītu svaigā gaisā un sakārtotos apstākļos.

Zemgalē un Latgalē bērniem ir liela interese par rokdarbiem un dažādām fiziskām aktivitātēm, līdz ar to iestādēs aktuāls ir sporta aprīkojums. Lai radītu patīkamu vidi, būtu noderīgi arī interjera priekšmeti telpu iekārtošanai un piederumi radošām aktivitātēm, piemēram, krāsojamās grāmatas, zīmuļi, flomāsteri, rokdarbu komplekti u.c.

Tomēr visvērtīgākā ir jauniešu piedalīšanās dažāda veida pasākumos un aktivitātēs, tostarp ekskursijās, kā arī dažādu profesiju pārstāvju viesošanās, kas ne tikai bagātina viņu izpratni par apkārtējo pasauli, bet arī veicina sociālo prasmju attīstību un iedrošina bērnus sapņot par savu nākotni, meklējot piemērotākās profesijas. Atbilstoši gadalaiku maiņai, interesi par ziemas aktivitātēm nomainījušas nodarbības dabā - došanās pārgājienos, zooloģiskā dārza un atrakciju parku apmeklēšana u.c.

Labdarības organizācija "Taureņa efekts" regulāri veic bērnunamu vajadzību aptauju, kas darbojas kā kompass, palīdzot ziedot mērķtiecīgi un lietderīgi. Saraksts tiek atjaunots divas reizes gadā: pavasara-vasaras sezonai un rudens-ziemas sezonai.

Biedrība "Taureņa efekts" sadarbojas ar uzņēmumu "DPD Latvija", tādejādi ziedojumi bērnunamos tiks nogādāti bez maksas. Ziedojumus var nodot, rakstot uz e-pastu info@taurenaefekts.lv vai zvanot pa tālruni +371 26538636.

Aktuālais Latvijas bērnunamu vajadzību saraksts pieejams šeit.