Likumprojekts par Krievijas graudu importa aizliegumu Latvijā varētu tikt izstrādāts tuvākajā laikā

© pexels.com

Likumprojekts par Krievijas un Baltkrievijas graudu importa aizliegumu Latvijā varētu tikt izstrādāts mēneša laikā, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa paskaidroja, ka Zemkopības ministrija (ZM) ir uzsākusi likumprojekta izstrādi, tas varētu tikts izstrādāts februāra laikā.

Vienlaikus Siliņa neprognozēja to, cik ātri to varētu pieņemt Saeima.

"Redzot, cik karsts ir tas jautājums, man nav sajūta, ka Saeima varētu kavēties," uzsvēra Siliņa.

Jau ziņots valdošā koalīcija ir vienojusies aizliegt Krievijas un Baltkrievijas graudu importu Latvijā.

Pēc Zemkopības ministrijas datiem, Latvija ir otrā lielākā Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importētāja ES aiz Spānijas. Latvija 2023.gadā no janvāra līdz oktobrim importēja 12% no kopējās ES importa no Krievijas vērtības, ieņemot otro vietu starp ES dalībvalstīm.

Vienlaikus Krievijas graudu importa un tranzīta aizliegšana Latvijas ostu un dzelzceļa pārvadājumu nozarēm varētu nest kopumā 100 miljonu eiro zaudējumus. Par tranzīta aizliegšanu Latvijas valdošā koalīcija gan nav izšķīrusies.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais