Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

IZM meklē jaunu darbinieku; kādas ir prasības un solītā alga?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludinājusi konkursu uz Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktora amatu, liecina paziņojums ministrijas tīmekļvietnē.

Kandidātiem ir jāatbilst likuma prasībām un jābūt ar nevainojamu reputāciju. Pretendentiem uz šo amatu nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un vismaz piecu gadu darba pieredze pieaugušo izglītības un/vai profesionālās izglītības jomā un tikpat ilga pieredze, strādājot vadošā amatā.

Direktora amata pretendentiem tiek prasītas zināšanas un pieredze projektu, attīstības dokumentu projektu izstrādē un virzībā, analītisku pārskatu izstrādē. Tāpat kandidātiem jābūt pieredzei valsts pārvaldē, tostarp sadarbojoties ar profesionālajām asociācijām, sociālajiem partneriem, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām, kā arī starptautiskai pieredzei profesionālās izglītības jomā.

Kandidātiem jābūt arī angļu valodas zināšanām, komunikācijas un argumentācijas, prezentācijas prasmēm, prasmei noteikt prioritātes, plānot, organizēt un kontrolēt savu un padoto darbu, kā arī spējām analītiski domāt, vadīt pārmaiņas un risināt problēmsituācijas.

Ne mazāk būtiskas ir arī zināšanas par Latvijas izglītības sistēmu, pieaugošo izglītības politikas plānošanu, ieviešanu un uzraudzību, tās vajadzībām un tās attīstības tendencēm, zināšanas par tiesību aktu projektu izstrādi un virzību Ministru kabinetā vai Saeimā, kā arī zināšanas par Izglītības likuma un Profesionālās izglītības likuma normu piemērošanu.

Departamenta direktora atalgojums paredzēts 3478 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pretendentiem amata vietai jāpiesakās līdz 12.februārim.

Šobrīd Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktora pienākumus izpilda Baiba Bašķere, kas ir arī Izglītības departamenta direktora vietniece pedagogu jomā.