Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Aizsaules ceļos devusies Latvijas džeza mūzikas leģenda; Raimonda Paula laikabiedrs

© Depositphotos

Pēc ilgas cīņas ar smagu un grūtu slimību aizsaules mūzikas ceļos devies Latvijas džeza leģenda IVARS GALENIEKS (1952-2024), ar skumjo vēsti savā Facebook profilā dalījusies viņa meita Liene Galeniece.

Ivars Galenieks bija spilgta, radoša personība. Savulaik bijis viens no pieprasītākajiem kontrabasistiem Latvijā, kurš piedalījies neskaitāmos projektos un albumu ierakstos ar visiem vadošajiem džeza mūzikas izpildītājiem, vēsta Latvijas radio 3. Viņš muzicējis kopā ar Raimondu Paulu, bijis Raimonda Raubiško trio neatņemama daļa, strādājis gan LNSO/Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, gan Latvijas valsts Operetes teātra orķestrī. Vēlākajos gados pārcēlies uz Norfolku (Anglijā), kur turpinājis muzicēt dažādos mūzikas kolektīvos, līdztekus muzicēšanai darbojoties kā klaviermeistars un uzrakstījis pat grāmatu, kurā dod vērtīgus padomus tiem, kuri vēlas iegādāties klavieres.
Enciklopēdija.lv raksta, ka 1972. gadā R. Pauls izveidoja instrumentālo grupu, kuras pirmie mēģinājumi notika pagrabtelpās Akas ielā, tad ansamblis pārcēlās uz Latvijas Radio. Savā komandā viņš iesaistīja rokgrupas “Katedrāle” dalībniekus - ģitāristu Gunāru Šimku un bundzinieku Vladimiru Smirnovu, basģitāru spēlēja Ivars Galenieks, pats R. Pauls - klavieres. Sākumā ansamblis ieguva neoficiālu nosaukumu “Studija”.