Rēzeknē būs jauns futbola laukums

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Latvijas futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežickis parakstījuši līgumu par futbola laukuma ar mākslīgo segumu ierīkošanu Rēzeknē.

Kopā ar Latvijas futbola federācijas ģenerālsekretāru līguma parakstīšanā klāt bija arī LFF komercdirektors Vladimirs Žuks un projektu vadītājs Guntars Indriksons. Latvijas futbola federācija ar šo līgumu Rēzeknes pilsētai dāvinās futbola laukuma mākslīgo segumu gandrīz 118 tūkstošu eiro vērtībā. Rēzeknes pašvaldībai vajadzēs segt tikai mākslīgā futbola laukuma ierīkošanas izmaksas 80 tūkstošu latu apmērā. Laukumu paredzēts ierīkot Rēzeknes 2. vidusskolas teritorijā. Mākslīgā seguma laukums ir 95x65 kvadrātmetri, kas atbilst pilna izmēra futbola laukumam. Kā atzīmēja Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītājs Nikolajs Krilovs, tas mūsu pilsētā būs pirmais laukums, kas atbilst visām prasībām un noteikumiem, un tas dos iespēju rēzekniešiem jebkurā vecumā vēl daudz aktīvāk nodarboties ar sportu.

Rēzeknes mērs A.Bartaševičs atzīmēja, ka pašvaldība vienmēr cenšas atbalstīt sportu, tostarp arī futbolu, tāpēc pilsētai jau sen ir izveidojusies auglīga sadarbība ar Latvijas futbola federāciju. Atgādināsim, ka līdzīgā veidā ar LFF atbalstu Rēzekne pagājušajā gadā jau ieguva futbola laukumu ar mākslīgo segumu. Laukums atrodas Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes stadionā un to izmanto jaunie futbolisti „MiniPitch” spēlēm, kā arī attīsta tehniku pieaugušie sportisti.

Šī dāsnā dāvana – mākslīgais segums – ir „paklājs” no sintētiska materiāla, kas atgādina mauriņu ar zaļu, līdzenu zālīti. Tāda mākslīgā zāle lieliski aizstāj naturālo, atšķirība ir tikai tāda, ka tā nav tik ļoti pakļauta dabas apstākļiem – sausumam, augsnes izskalošanai, to nevajag pļaut, laistīt, tajā nerodas bedres vai caurumi no spēles gaitā iekarsušo futbolistu apaviem. Šis laukums ar mākslīgo segumu ļaus labāk saglabāties centrālajam futbola laukumam ar naturālo segumu un kvalitatīvāk sagatavot to atbildīgām spēlēm. Tomēr laukumam ar mākslīgo segumu arī ir nepieciešama noteikta kopšana, un LFF dāvina mums tehniku tā kopšanai. Kā paziņoja Jānis Mežeckis, tāda laukuma garantijas termiņš ir pieci gadi, bet kalpošanas laiks – ne mazāk kā desmit gadi.

Turpinot UEFA Hattrick-2 programmas realizēšanu Latvijā, futbola federācija dāvina futbola laukumu mākslīgos segumus arī citām pašvaldībām. Šajā dienā LFF pārstāvji mūsu pilsētu apmeklēja jau pēc Daugavpils un Preiļiem, bet Zilupes mērs, lai parakstītu līgumu ar LFF, pats ieradās Rēzeknē.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais