Cīņā ar organizēto noziedzību plāno sadarboties ar Armēniju

Lai uzlabotu tiesībsargājošo iestāžu cīņu ar terorismu, organizēto noziedzību, kā arī nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti, Latvijas atbildīgās institūcijas turpmāk varētu oficiāli sadarboties arī ar Armēnijas speciālajiem dienestiem.

To paredz Iekšlietu ministrijas sagatavotais un šodien, 8.oktobrī, saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē iesniegtais starptautiskās sadarbības līguma projekts, ko plānots noslēgt starp Latvijas un Armēnijas Republikas valdībām.

Līguma projekts nosaka abu valstu kompetento iestāžu sadarbību, lai cīnītos pret terorismu un noziedzīgiem nodarījumiem, kas apdraud sabiedrisko drošību. Šī sadarbība ietver gan informācijas apmaiņu par teroristu grupām un šo grupu dalībniekiem, gan iespēju apmainīties ar analītiskajiem un citiem materiāliem par terorismu, gan arī speciālistu apmaiņu kopējai vai savstarpējai apmācībai, lai iegūtu augstāka līmeņa pieredzi. Tāpat abu valstu institūcijas var apmainīties arī ar informāciju par narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālā apritē iesaistītajām personām, par slēpšanas veidiem šo vielu transportēšanas laikā un atklāšanas metodēm.

Sadarbība varētu notikt, atbildīgajām iestādēm tieši kontaktējoties un pieprasot nepieciešamo informāciju. Latviju šī sadarbības līguma ietvaros pārstāvēs Iekšlietu ministrija, Valsts policija, Drošības policija, Valsts robežsardze, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kā arī Valsts ieņēmumu dienests un Veselības ministrija. Savukārt Armēniju pārstāvēs Armēnijas Policija, Valdības Nacionālās drošības dienests un Valdības Valsts Ieņēmumu komiteja.

Sagatavotais valdības līmeņa sadarbības līgums pirms parakstīšanas vēl saskaņojams ar citām atbildīgajām institūcijām un jāapstiprina Ministru kabinetā.