Daiga Mieriņa: Latvijas un visas Eiropas aizsardzība sākas uz Ukrainas - Krievijas frontes līnijas

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Paralēli NATO stiprināšanai, Latvijas ārpolitikas prioritāte ir Ukrainas ātrākas uzvaras veicināšana un Krievijas agresijas iegrožošana, šodien ikgadējās ārlietu debatēs pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Turpinoties Krievijas pilna mēroga militārajai agresijai pret Ukrainu, Latvijai nav nepieciešams pārdefinēt svarīgāko ārpolitikas prioritāti, uzskata parlamenta priekšsēdētāja, norādot, ka Latvijas un visas Eiropas aizsardzība sākas uz Ukrainas - Krievijas frontes līnijas.

"Pateicoties mūsu aktīvai ārpolitikai un darbos demostrētai līderībai aizvadīto divu gadu laikā notikusi nopietna izpratnes maiņa arī daudzās frontes līnijās attālākās valstīs, taču karš turpinās - 701 kara diena," atzīmēja Mieriņa.

Pēc Mieriņas sacītā, Ukraina cer, ka Latvijas piemērs un līderība par nesavtīgo atbalstu spēs iedvesmot arī citas valstis. Spēja panākt izmaiņas ne vienmēr ir atkarīga no valsts izmēra, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Mieriņa uzskata, ka Ukrainas dalība Eiropas savienībā (ES) un NATO ir vienīgais veids, kā garantēt drošību ilgtermiņā un pēc kara Eiropā. Krievijas agresijas draudi nebeigsies ar agresorvalsts sakaušanu, uzsvēra parlamenta priekšsēdētāja.