Prezidents robežas drošības jautājumā norāda uz nepieciešamību palielināt kaujas uguns jaudu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Nacionālās drošības padome (NDP) trešdien uzklausīja ziņojumu par izstrādāto plānu valsts robežas aizsardzības tehniskiem risinājumiem, turklāt tā pieņēma zināšanai arī nepieciešamību palielināt mobilo platformu, kaujas uguns jaudu un sensoru ieviešanu plašākā apjomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā Rīgas pilī notika NDP sēde. Sanāksmē tika skatīts jautājums par Latvijas austrumu robežas militārās aizsardzības risinājumu.

Atbilstoši 2023.gada novembra sēdē lemtajam NDP izskatīja Aizsardzības ministrijas ziņojumu par valsts robežas militārās aizsardzības attīstību un nodrošinājumu. Tāpat padome uzklausīja aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) un Nacionālo bruņoto spēku komandiera Leonīda Kalniņa ziņojumu par izstrādāto plānu, valsts robežas aizsardzības tehniskiem risinājumiem - atbalsta punktiem un fiziskas aizsardzības instalācijām - un nepieciešamo finansējumu.

Aizsardzības ministrs arī informēja par sadarbību ar Igauniju un Lietuvu, lai kopīgi veidotu Baltijas Aizsardzības līniju. NDP atbalstīja plāna tālāku virzību Ministru kabinetā noteiktajā kārtībā.

NDP aicina informēt Latvijas sabiedrību par iecerēto rīcību un paveiktajiem darbiem, ievērojot nepieciešamo informācijas aizsardzību. Sanāksmes dalībnieki vienojās šo jautājumu skatīt atkārtoti, lai izvērtētu paveikto valsts austrumu robežas militārajā aizsardzībā.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".