Rēzeknes domnieki neatsakās no atvaļinājumu pabalstiem un citām ekstrām

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rēzeknes dome šodien ārkārtas sēdē nolēma atbalstīt līdzekļu piešķiršanu visiem ārkārtas sēdē skatītajiem brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem, līdz ar to pašvaldības budžeta sabalansēšanai būs nepieciešams veikt strukturālas reformas.

Sēdē deputātu balsojumam tika piedāvāti vairāki lēmumu projekti, kas kopā budžetā varētu nodrošināt pašlaik budžetā trūkstošos 1,3 miljonus eiro.

Lēmuma projekti paredzēja atteikties no atvaļinājuma pabalstiem pašvaldības darbiniekiem, Latgales mācības, krievu valodas fakultatīvas apmācības un transporta nodrošināšanas skolēniem uz slidošanas apmācību Rēzeknes Olimpiskajā centrā, vairākiem sociālajiem pabalstiem, bērnu un jauniešu vasaras nometnēm un finansējuma bērnu un jauniešu darbam vasarā.

Tomēr deputātu vairākumam balsojot "par", visiem šiem pasākumiem finansējums tika atstāts. Kā rezumēja sēdes vadītājs Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai"), līdz ar to budžeta sabalansēšanai būs nepieciešams veikt strukturālas reformas pašvaldībā.

Sēdē tāpat apstiprināja līdzfinansējumu pagalmu labiekārtošanai, kā arī jau 2023.gadā iesāktajiem projektiem mājsaimniecību pieslēgumiem centralizētajiem ūdenssaimniecības tīkliem.

Kā jau vēstīts, Rēzeknes pašvaldība šodien ir iesniegusi Finanšu ministrijā (FM) 2024.gada budžeta projektu.

FM vērtē saņemtos dokumentus, kurus plānots izskatīt komisijas sēdē trešdien, 24.janvārī. Komisijas sēdē piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) un ir uzaicināti arī pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldībai bija uzdevums iesniegt Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgajai komisijai sabalansētu 2024.gada budžeta projektu, kurā paredzēts, ka šā gada izdevumi tiek nosegti ar šā gada ieņēmumiem. Nepieciešamības gadījumā pašvaldībai jāveic budžeta izdevumu optimizācija un brīvprātīgo funkciju pārskatīšana.

Atbilstoši normatīvo aktu regulējumam gadskārtējam pašvaldības budžetam jābūt apstiprinātam domē ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta likuma izsludināšanas. 2024.gadā pašvaldībām kārtējā gada budžeti ir jāpieņem līdz 21.februārim.

Latvijā

Jēkabpils novadā, Baļotes ezerā, no 9. līdz 13. jūlijam vienlaikus norisināsies divi pasaules līmeņa makšķerēšanas sporta pasākumi - 1. pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā jauniešiem U22 grupā un 4. pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā sievietēm, vēsta organizatori.