20% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju plāno piedalīties Lielajā Talkā

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktais pētījums liecina, ka, līdzīgi kā 2010. gadā, arī 2011. gada Lielajā talkā noteikti plāno piedalīties katrs piektais (20%) ekonomiski aktīvais Latvijas iedzīvotājs . Divas piektdaļas aptaujāto (39%) sakops apkārtni, bet ne Lielās Talkas ietvaros, savukārt trešdaļa (30%) vispār neplāno piedalīties apkārtnes sakopšanā.

11% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2011.gada 22. marta līdz 24. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 640 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais