Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ādažu novadā sāksies vērienīga elektroapgādes sistēmas pārbūve

© Kaspars Krafts/f64

Elektroapgādes drošības uzlabošanai Ādažu novadā tuvākajos divos gados ieguldīs 2,5 miljonus eiro, atsaucoties uz AS "Sadales tīkls", informē novada pašvaldība.

Tuvākajā laikā tiks sākts darbs gan pie elektrolīniju un to posmu modernizācijas, gan transformatoru punktu pārbūvēm, kā arī tīkla automatizācijas risinājumu ieviešanas. Tas ļaušot uzlabot elektroapgādi iedzīvotājiem un uzņēmumiem Carnikavas, Garciema, Jaunkūlu, Divezeru un citās novada teritorijās.

Šo darbu plānotais investīciju apjoms 2024.gadā sasniegs 1,5 miljonus eiro, tai skaitā tiks izmantoti Eiropas Atjaunošanas fonda līdzekļi. Par plānotajām investīcijām "Sadales tīkla" pārstāvji klātienes vizītē informēja Ādažu novada pašvaldību.

2025. gadā plānots turpināt ieguldījumus novada teritorijas elektrotīklā, tam ieplānojot 1,04 miljonus eiro.

Pašvaldība tika informēta par iespēju tās teritorijā attīstīt pieslēgumpunktus publisku elektroauto uzlādes staciju attīstībai, tajā ieguldot šim mērķim piešķirto Eiropas Atveseļošanas fonda finansējumu.

Projekts paredz, ka sadales operators izbūvē nepieciešamo elektroapgādes infrastruktūru, savukārt pašas uzlādes stacijas attīsta sadarbības partneri - dažādas valsts pārvaldes institūcijas.

Ādažu novadā izveidotas elektrolīnijas 770 kilometru garumā. Teju 90% novada elektrotīkla attīstīti izolētos risinājumos ar kabeļu vai piekarkabeļu ierīkošanu.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.