Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Montesori mācību metodi iekļauj vispārizglītojošās skolas programmā

© pixabay.com

Liepājas Rietumkrasta vidusskolā nākamajā mācību gadā plānots sākt alternatīvās izglītības, atvērot 1.klasi, kurā realizēs Montesori mācību pieeju, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldē.

Pieeja īpaši paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Līdz augusta beigām tiek plānots iekārtot mācību telpu, pielietot autentiskus mācību materiālus, lai skolēni varētu mācīties praktiskā darbībā. Tie aptver tādas mācību jomas kā valoda, dabaszinības, sensorā un matemātikas joma.

Kā uzsver Liepājas Rietumkrasta vidusskolas direktora pienākuma izpildītājs Kārlis Strautiņš, ilgtermiņā plānots alternatīvās izglītības pieejamību piedāvāt Rietumkrasta vidusskolā no 1.-6.klasei, pakāpeniski arī izglītības posmā no 7.-9. klasei.

Skolēnus Montesori klasē vecāki varēs pieteikt jau 5.februārī, kad tiks atvērts elektroniskais reģistrs 1.klasei.

Mācības 1.klasē notiks skolēnu individuālā līmenī, ar nelielu skolēnu skaitu, izmantojot nodarbības mazās grupās. Mācību vide mudinās un iedvesmos skolēnus mācīties ar prieku. Klasē tiks nodrošināts padziļināts un integrēts mācību process, lai skolēni varētu pētīt pasauli un praktiski apgūt akadēmiskās zināšanas.