Mēģinot apdzēst ugunsgrēku, cietis cilvēks

© Ģirts Ozoliņš/MN

Piektdien, dzēšot ugunsgrēku Zilupē, cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Piektdien plkst.7 saņemts izsaukums uz Ludzas novada Zilupi, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie krāsns dega malka.

Mēģinot paša spēkiem nodzēst liesmas, ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Ugunsdzēsēji nodzēsa ugunsgrēku, iznesa apdegušās pagales no mājas un izvēdināja telpas.

Ap plkst.19.30 ugunsdzēsēji devās uz Jelgavas novada Vilces pagastu, kur, nepareizi kurinot apkures ierīci, vienstāva dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot telpas, vienā no tām ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kuru izveda ārā.

Plkst. 21.16 VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Arhitektu ielā vienā no piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem izcēlies ugunsgrēks.

Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg dīvāns.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki.

Vienam cilvēkam, kurš negadījumā cieta, kaimiņi palīdzēja izkļūt ārā no ēkas.

Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.22.11.

Kopā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus, no tiem 14 izsaukumi bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 - uz glābšanas darbiem un vēl septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais