Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tiesa apstiprina prokuratūras un kukuļdošanā apsūdzēto 11 muitas amatpersonu vienošanos

© pixabay.com

Ekonomisko lietu tiesa ir apstiprinājusi prokuratūras un kukuļdošanā apsūdzēto 11 muitas amatpersonu vienošanos par nosacītu sodu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore un apsūdzētie noslēguši vienošanos par vainas atzīšanu un sodu krimināllietā, kurā par kukuļņemšanu apsūdzētas 11 bijušās Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta amatpersonas.

Kā liecina apsūdzība, desmit valsts amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, par jau izdarītām likumīgām darbībām vai pieļautu bezdarbību, organizētā grupā laika posmā no 2021.gada sākuma līdz 2022.gada oktobrim pieņēma kukuļus par paātrinātu muitas formalitāšu nokārtošanu, apejot rindu un neveicot transporta līdzekļu fizisko kontroli.

Savukārt viena valsts amatpersona minētās darbības veikusi personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Visi apsūdzētie atzīti par vainīgiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, desmit personas sodītas ar nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, bet viena persona - ar nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem. Apsūdzētajiem atņemtas tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts pārvaldē uz pieciem gadiem.

Viens apsūdzētais atzīts par vainīgu arī šaujamieroču munīcijas glabāšanā bez attiecīgas atļaujas un sodīts ar naudas sodu 1860 eiro.

Ar tiesas spriedumu par noziedzīgi iegūtiem atzīti un konfiscēti naudas līdzekļi attiecīgi 180 un 60 eiro.

Saīsinātais spriedums stāsies spēkā pēc tam, kad būs beidzies termiņš lūguma iesniegšanai par pilna sprieduma sastādīšanu un šāds lūgums nebūs iesniegts.