Sārts: Norisinās Krievijas informācijas operācija caur kuru vēlas radīt nolemtības izjūtu, ka Ukraina zaudēs un "Baltijas valstīm ir beigas"

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

“NATO gatavojas iespējai, ka Krievija varētu uzbrukt. Arī Krievija redz, ko NATO gatavo un ko nē,” tā raidījumam “900 sekundes” sacīja NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Atbildot uz jautājumu, vai Krievijas iebrukuma draudi mūsu pusē turpina pieaugt, Sārts norādīja: ir jārēķinās, ka pasaule kļūst nestabilāka.

Lielākais bažu avots patlaban ir ASV, norādīja Sārts. Turklāt situācija Ukrainā nav tik spīdoša kā cerēts. Rietumu atbalsts ieroču veidā nav pietiekams, turklāt neizskatās, ka tuvākajā laikā kaut kas strauji mainīsies.

“Līdz ar to ir politiskas neskaidrības, un tāpēc izslēgt arī negatīvus scenārijus nu teiksim vidējā termiņā šobrīd nav iespējams. Tas nenozīmē, ka viņi ir neizbēgami , bet tas, ka viņi varētu tādi būt pie zināmiem nosacījumiem, to izslēgt nevar,” intervijā sacīja NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors.

Viņš arī akcentēja, ka patlaban norisinās arī Krievijas informācijas operācija. Ar to iecerēts paspilgtināt nolemtības izjūtu, ka Ukraina zaudēs un ka Rietumi būs nākamie, un ka “Baltijas valstīm ir beigas”.

Šādā situācijā Sārts aicina būt racionāliem. “Manuprāt, kas ir jādara. Ir jāgatavojas maksimāli, lai mēs būtu gatavi, ja šie sliktākie scenāriji realizētos, bet vienlaikus ir mūsu pašu rokās strādāt pie tā, lai šie sliktie scenāriji nerealizētos. Ukrainai uzvarot karā, neviens no šiem sliktajiem scenārijiem nevarēs realizēties,” norādīja Sārts.