Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Atklāj detaļas par sprādzienu Jēkabpilī

Agri no rīta Jēkabpilī nogranda sprādziens, kas satricināja ēku logus Viestura ielas apkaimē. Apkārtējie zvanīja ugunsdzēsējiem un ziņoja par dūmiem, kas ceļas no vietējā tirdzniecības centra. Kad ieradās operatīvie dienesti, vienam no iestādes darbiniekiem vairs nevarēja palīdzēt, vēsta "Degpunktā".

Tirdzniecības centrs “Atpūta” Viestura ielā uz nezināmu laiku ir apturējis darbību.

Sprādziens ēkas pagrabā nogranda ap plkst. 7.00 no rīta.

Pārmeklējot tirdzniecības centra pirmo stāvu un pagrabtelpu, ugunsdzēsēji atrada mirušu 55 gadus vecu vīrieti. Darbinieks atradās netālu no apkures katla brīdī, kad tas eksplodēja. Kaimiņi nojauš, ka darba devējs nebija nodrošinājis ugunsdrošības noteikumu ievērošanu: “Es domāju, ka vienkārši neizturēja spiediens - kaut kas ar apkures katlu. Varbūt nav ievērota darba drošība.”

Sprāga apkures katls, telpa dega 15 kvadrātmetru platībā. Padomju laikā celtajā mājā sagruvušas nesošās starpsienas, tāpēc operatīvie dienesti nekavējoties norobežoja piekļuvi teritorijai. Tas tiks atvērts tikai tad, kad būvinspektori būs devuši atļauju.

Teoriju par sliktiem darba apstākļiem un nepareizu apkures iekārtas izmantošanu apstiprina vietējās pašvaldības policija, kuras priekšnieks pēdējo gadu laikā ēkas īpašniekam ir vairākkārt noformējis protokolus par daudz un dažādiem administratīviem pārkāpumiem.

“Tas īpašnieks, kurš kurināja, kuram pieder tā ēka, attiecīgi kurināja ar visādiem atkritumiem, tikai ne ar kurināmo. Viņš kurināja gan riepas, gan ķīmiskas vielas, gan drēbes. Mēs jau to neredzējām, bet tur bija samests, esam visādā veidā mēģinājuši viņu ietekmēt, bet viņš nesadarbojas, neierodas uz pavēstēm,” norāda Jēkabpils pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis.