Notiks tiešsaistes diskusija par obligāto iesaukumu valsts aizsardzības dienestā

© MN

Šodien plkst.15 Aizsardzības ministrijas portāls "Sargs.lv" rīkos tiešsaistes diskusiju par obligāto iesaukumu valsts aizsardzības dienestā (VAD), aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daniela Reihenbaha.

Diskusijas gaitā eksperti skaidros, kā notiks jauniešu atlase, cik jauniešus nepieciešams iesaukt, un kā jārīkojas jaunietim, kas ir saņēmis pavēsti par ierašanos uz veselības pārbaudi. Tāpat uzaicinātie izklāstīšot šobrīd dienošo valsts aizsardzības dienesta karavīru iespaidus par dienestu un sadzīvi, kā arī sniegšot praktiskus ieteikumus, gatavojoties dienestam.

Diskusijā piedalīsies Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības dienesta departamenta direktors Vitālijs Rakstiņš, Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2.mehanizētā kājnieku bataljona virsseržants galvenais virsseržants Pēteris Muižnieks, kā arī valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīrs Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2.mehanizētā kājnieku bataljona kareivis Makss Hilmens.

Diskusijas laikā interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus sarunas dalībniekiem, rakstot tos tiešsaistes komentāru sadaļā.

Pašlaik notiek gatavošanās trešajam VAD iesaukumam, kurā plānots iesaukt 480 jauniešus. Brīvprātīgu pieteikumu dienestam ir nedaudz vairāk par vietu skaitu, tomēr armija pēc iepriekšējās pieredzes lēš, ka daudzi potenciālie rekrūši atkritīs, piemēram, veselības problēmu dēļ, līdz ar to sagaidāms, ka janvārī pirmo reizi notiks izloze, kurā izraudzīsies dienestā obligāti iesaucamos.

Svarīgākais