Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ar godu uz starptautiskajām operācijām pavada mūsu karavīrus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Šodien Ādažu bāzē svinīgajā ceremonijā Latvijas karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma tradicionālo ceļamaizi - valsts karogu un rudzu maizes klaipu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daniela Reihenbaha.

Drīzumā Latvijas karavīri dosies veikt dienesta pienākumus dažādās starptautiskajās operācijās - uz NATO vadīto miera uzturēšanas operāciju Kosovā, NATO misiju Irākā, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) starptautisko operāciju Libānā, Eiropas Savienības (ES) militāro operāciju Vidusjūras reģionā "Eunavfor Med Irini", kā arī Globālās Koalīcijas pret ISIS vadīto operāciju "Inherent Resolve".

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienības, ievērojot ANO Statūtus un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas dokumentus, piedalās starptautiskajās operācijās pēc to starptautisko organizāciju rezolūcijas, rekomendācijas vai lūguma, kuru dalībvalsts ir Latvija vai ar kurām tā sadarbojas, kā arī pēc NATO vai ES dalībvalsts lūguma.

Ar karavīriem, kuri dosies starptautiskajās operācijas veikt dienesta pienākumus, tikās aizsardzības ministrs Andris Sprūds, NBS Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Andis Dilāns un Nacionālo bruņoto spēku virskapelāne kapteine Estere Tumoviča.

Lēmumu par NBS vienību piedalīšanos starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās pieņem Ministru kabinets.