Ņem vērā! Trešdien atcelti vairāki starppilsētu autobusu reisi [papildināts]

© pexels.com

SIA "Gulbenes autobuss" trešdien, 17.janvārī, atcēlis trīs reisus, kā arī SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", atcēlis trīs reisus, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

"Gulbenes autobuss" pārstāvji apstiprina, ka šoferu trūkuma dēļ atcelts reiss maršrutā Alūksne-Visikums-Beja-Alūksne, kas bija plānots plkst.7.10, papildinot, ka skolēnus šajā maršrutā atbilstoši sabiedriskā transporta autobusa kursēšanas grafikam uz skolu nogādās pašvaldības autobuss.

Tāpat atcelts "Gulbenes autobusa" reiss maršrutā Alūksnes autoosta-Kolberģis-Alūksnes autoosta, kas bija plānots plkst.16.05, kā arī reiss Alūksnes autoosta-Tiesa-Kapsēta-Slimnīca-Alūksnes autoosta, kas bija plānots plkst.16.36.

Vienlaikus atcelts "Norma-A" reiss Ezere-Ruba-Auce-Rīga, kas bija plānots plkst.6.50, kā arī reiss Rīga-Ventspils, kas bija plānots plkst.8.40.

Tāpat atcelts "Norma-A" reiss Ventspils-Rīga, kas bija plānots plkst.11.30.

Savukārt SIA "Tukuma auto" transportlīdzekļa tehnisko bojājumu ir dēļ atcēlusi reisu Tukums-Zemīte-Matkule-Varieba-Kūdras purvs, kuram bija jāizbrauc plkst.7.03.

SIA "Balvu autotransports" transportlīdzekļa tehnisko bojājumu dēļ atcēlusi reisu Semenova-Viļaka-Balvi, kuram bija jāizbrauc plkst.7.12.

Jau ziņots, ka ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.