Zalāns ar pašvaldību pārstāvjiem diskutēs par reģionu attīstības aktualitātēm

Piektdien, 9.oktobrī, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns tiksies ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, lai ikgadējās sarunās diskutētu par reģioniem un pašvaldībām aktuāliem jautājumiem.

Tikšanās laikā paredzēts diskutēt par reģionu attīstības politiku, tai skaitā Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu reģionu izaugsmes veicināšanai.

2009.gadā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) īstenos virkni aktivitāšu uz reģionu attīstību balstītas pieejas iedzīvināšanai. Patlaban notiek darbs pie jaunas ES struktūrfondu aktivitātes „Komplekss atbalsts novadu pašvaldību izaugsmes sekmēšanai”, kurai valdība jau vienojusies novirzīt 9,5 miljonus latu.

Tāpat paredzētas sarunas ar Zemkopības ministriju par iespējām koncentrēt Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai ietvaros plānotās aktivitātes noteiktu valsts teritoriju attīstībai, vienlaikus nodrošinot lielāku sasaisti ar ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda aktivitātēm.

Ar LPS pārstāvjiem tiks pārrunāta e-pārvaldes ieviešana pašvaldībās, tai skaitā, teritoriju plānošanas informācijas sistēma un pašvaldību vienotā informācijas sistēma.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta pašvaldību attīstības jautājumiem.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.