"Latvijas valsts meži" izsludinājuši konkursu tūrisma vietu uzturēšanai

© MN

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) izsludinājuši konkursu tūrisma vietu uzturēšanai 2024. un 2025.gadā, liecina uzņēmuma publicētā informācija.

Konkursā LVM meklē pakalpojumu sniedzējus 24 tūrisma atpūtas vietu uzturēšanai 17 iecirkņos.

Piedāvājumu konkursā var iesniegt pakalpojuma sniedzēji, kuri var veikt tūrisma vietu uzturēšanas darbus kādā no sešiem LVM reģioniem. Tostarp Dienvidlatgales, Ziemeļlatgales, Austrumvidzemes, Rietumvidzemes, Vidusdaugavas un Dienvidkurzemes reģionos.

LVM infrastruktūras objektu uzturēšanas vadītājs Kaspars Kristiņš skaidro, ka ne visās iepirkuma daļās esošo darbu veikšanai ir nepieciešama iepriekšēja sagatavošanās vai iemaņas. Iepirkumu daļu sarakstā interesenti var izvēlēties sev piemērotāko pakalpojumu.

"Bez iepriekšējas pieredzes var veikt tādus darbus, kā atstāto atkritumu savākšanu, malkas sagādāšanu ugunskura vietai, nojumē esošo galdu un solu notīrīšanu un citus. Šos darbus pakalpojuma sniedzējiem ir ērti plānot, jo visām tūrisma vietām ir noteikts apsekošanas un sakopšanas biežums," uzsver Kristiņš, piebilstot, ka potenciālais pakalpojuma sniedzējs var pieteikties uz vienu vai vairākām iepirkuma daļām.

Tāpat viņš informē, ka darbu veikšanas vietas ir sasniedzamas pārsvarā pa dabiskām brauktuvēm vai meža autoceļiem.

Iesniegumu termiņš ir 22.janvāra plkst.11. Tie jāiesniedz elektroniskajā iepirkuma sistēmā (EIS).

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2022.gadā bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais