Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Svarīga informācija ikvienam "Citadele" klientam

© Gints Ivuškāns/MN

Šodien visu dienu nebūs pieejami maksājumi bankas "Citadele" internetbankā un mobilajā lietotnē, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Bankā norāda, ka no plkst.0 līdz 24 tiks veikti uzlabojumi bankas "Citadele" informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmās, līdz ar to šajā laikā klientiem nebūs pieejami maksājumi internetbankā un mobilajā lietotnē, taču maksājumu kartes un bankomāti strādās kā ierasts.

Tāpat bankā atzīmē, ja bankomātā tiks iemaksāta skaidra nauda, pirkumu apmaksai ar maksājumu karti tā būs pieejama uzreiz, taču veiktie karšu darījumi klientu kontos pilnīgi tiks atspoguļoti pēc darbu pabeigšanas.

Bankas "Citadele" klienti e-veikalos apmaksāt pirkumus varēs tikai ar maksājumu kartēm. Savukārt tirgotājiem, kuri e-veikalos maksājumus pieņem ar "Klix", būs pieejami visi apmaksas veidi, izņemot "Citadele Digilink".

Maksājumi starp bankas "Citadele" kontiem un uz citu banku kontiem nebūs pieejami, tostarp nevarēs saņemt arī ienākošos maksājumus.

Maksājumu apstrāde tiks atjaunota 14.janvārī.

Bankā arī min, ka gan mobilā lietotne, gan internetbanka sestdien būs pieejamas, taču nevarēs veikt maksājumus un noformēt kredītus. Arī citas funkcijas nebūs pieejamas vai būs ierobežotas.

Mobilajā lietotnē būs iespējams aizpildīt pieteikumu, lai kļūtu par bankas klientu, taču pieteikumi tiks izskatīti pēc uzlabojumu veikšanas. Juridiskajām personām attālināti pieteikties kļūt par klientu nebūs iespējams.

Tiešsaistes pakalpojumi mājaslapā nebūs pieejami, piemēram, attālinātā pieteikšanās mājokļa vai patēriņa kredītam.

Bankas "Citadele" Biznesa portāls sestdien nebūs pieejams.

Bankas filiāles tirdzniecības centros būs atvērtas ierastajā darba laikā un klientiem būs iespēja saņemt konsultācijas, taču darbības ar bankas sistēmām (maksājumi, kontu atvēršana, kredītu noformēšana un citas) nebūs pieejamas līdz uzlabojumu procesa beigām.

Uzlabojumu laikā konsultācijas zvanu centrā būs pieejamas visu diennakti.