Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemē par neatbilstošām riepām trīs dienās tehniskās apskates uzlīmes atņemtas 30 transportlīdzekļiem

© Lauris Aizupietis/MN

Trijās dienās Kurzemē pārbaudīti 984 transportlīdzekļi un par neatbilstošām riepām tehniskās apskates uzlīmes noņemtas 30 transportlīdzekļiem, numuri - četriem transportlīdzekļiem, bet 112 autovadītāji pabrīdināti par riepu protektoru dziļumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.

Laika posmā no 8. līdz 10.janvārim Valsts policijas amatpersonas sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem veica aktīvu darbu satiksmes uzraudzības jomā. Trīs dienas tika pārbaudīti riepu protektoru dziļumi teju 1000 transportlīdzekļiem Liepājā, Saldū, Aizputē, Kuldīgā un Ventspilī. Par dažādu noteikumu pārkāpumiem tika sākti 42 administratīvo pārkāpumu procesi, tostarp par drošības jostu nelietošanu un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kura radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos noteikto. Tāpat pārbaužu laikā konstatēts, ka divi vīrieši pie stūres sēdušies reibumā.

Pirmdien, 8.janvārī, Liepājā policija sadarbībā ar CSDD pārstāvjiem, pārbaudīja 223 transportlīdzekļus. Policija sāka astoņus administratīvo pārkāpumu procesus. Tajā pašā dienā Saldū pārbaudīti 170 transportlīdzekļi, septiņos gadījumos konstatēti pārkāpumi un sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Savukārt CSDD darbinieki Saldū četrām automašīnām noņēma tehniskās apskates uzlīmes, savukārt vienai - reģistrācijas numura zīmi, taču 13 automašīnu vadītāji, kuru transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumi ir atbilstoši minimālajai robežai (4 - 5 milimetri (mm)), tika brīdināti, lai paseko līdzi riepu protektoru dziļumam.

Liepājā tehniskās apskates uzlīmes noņemtas septiņām automašīnām, reģistrācijas numuri - nevienai, savukārt astoņi autovadītāji pabrīdināti, lai pievērš uzmanību riepu protektoru dziļumam.

Otrdien, 9.janvārī, Aizputē pārbaudīti 140 transportlīdzekļi, apskates noņemtas sešiem, reģistrācijas numuri - diviem transportlīdzekļiem, savukārt pabrīdināti par riepu protektoriem - 13 vadītāji. Administratīvo pārkāpumu procesi sākti pret desmit transportlīdzekļu vadītājiem.

Tāpat 9.janvārī pārbaudes laikā Kuldīgā pārbaudīti 228 transportlīdzekļi, apskates noņemtas pieciem, numuri - vienam un pabrīdināti 25 vadītāji. Savukārt administratīvo pārkāpumu procesi sākti septiņos gadījumos.

Trešdien, 10.janvārī, Ventspilī, pārbaudīti 223 transportlīdzekļi, apskates noņemtas astoņiem, numuri - nevienam. Brīdināti 28 transportlīdzekļu vadītāji, savukārt administratīvo pārkāpumu procesi sākti desmit gadījumos.

Pārbaužu laikā tika konstatēti arī šoferi, kuri pie stūres sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē. 9.janvārī Aizputē riepu protektoru dziļums pārbaudīts transportlīdzeklim "Volkswagen Passat", konstatējot neatbilstību normatīvo aktu prasībām.

Transportlīdzeklim nebija veikta valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļa priekšējās ass kreisās riepas protektora dziļums bija 3,30 mm, bet labās riepas protektora dziļums - 2,99 mm.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs ne vien nav nodrošinājis riepu atbilstību ziemas apstākļiem, bet arī sēdies pie stūres alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 1,05 promiles alkohola. Kā arī viņam nav deklarēta dzīvesvietas adrese.

Valsts policijā pret šo vīrieti sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi - par dzīvesvietas nedeklarēšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Arī Ventspilī, Kustes dambī, apturēts dzērājšoferis. Citi pārkāpumi automašīnai netika konstatēti, tā bija tehniski labā stāvoklī, taču šoferim nebija arī tiesību, lai ar to pārvietotos. Vīrieša izelpā konstatētas 1,8 promiles alkohola. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un, atrodoties, alkoholisko dzērienu ietekmē.