Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Domburs pieprasa Kleckinam atvainoties par aizskarošajiem izteikumiem

© Rūta Kalmuka F64

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins klaji melo, sakot, ka esmu protestējis pret citiem analītiskiem raidījumiem LTV, pauž LTV raidījuma Kas notiek Latvijā? vadītājs Jānis Domburs, kurš vēstulē Ā. Kleckinam un Neatkarīgas Rīta avīzes redaktorei Anitai Daukštei pieprasa nepatiesās informācijas atsaukšanu un atvainošanos.

nra.lv jau ziņoja, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins šodien intervijā Neatkarīgajai atzīst, ka LTV raidījuma Kas notiek Latvijā? vadītājs Jānis Domburs protestējis pret citiem analītiskajiem LTV raidījumiem.

"Kad iesākās jaunie LTV1 raidījumi, sevišķi piektdienas 100. panta preses klubs, tie ieguva lielākus reitingus nekā Dombura raidījums. Ja jūs redzētu, kā pret šiem raidījumiem protestēja Domburs. Jebkurš no tiem viņam liekas nevajadzīgs, pat kaitīgs. Attiecībā uz Domburu mani visvairāk uztrauc tas, ka viņš jau faktiski iet atpakaļ. Agrāk viņš ņēma problēmas, tagad viņš seko notikumiem. Šonedēļ kaut kas notika, tad mēs par to runājam," intervijā stāsta Ā. Kleckins.

"Nekad ne par vienu no šiem LTV1 raidījumiem neesmu paudis, ka tas man „liekas nevajadzīgs, pat kaitīgs”. Diemžēl NEPLP priekšsēdētājs publiski ar NRA starpniecību izplatījis ziņas, kas neatbilst patiesībai, un tādējādi tiek publicēta informācija, kas ir godu un cieņu aizskaroša attiecībā uz mani. [..] Pieprasu atsaukt augšminētos Ā.Kleckina patiesībai neatbilstošos izteikumus un atvainoties," teikts vēstulē, kuru citē portāls.

J. Domburs uzsver, ka Ā. Kleckins klaji melo. "Iespējams, ka Kleckins vēlas novērst sabiedrības uzmanību no NELP neizdarībām. Tāpat nav noslēpums, ka mūsu viedokļi būtiski atšķīrušies sabiedriskās televīzijas attīstības jautājumos jau iepriekš un es neklusēju par to, kas notiek," norāda žurnālists.