Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Austrumu slimnīca plāno ārstniecības korpusu pārbūvi vairāk nekā 33 miljonu eiro apmērā

© MN

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) iesniegusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA) projektu par stacionāru ārstniecības nodaļu atjaunošanu, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā.

Kā informēja RAKUS valdes loceklis Kaspars Plūme, slimnīca pērnā gada 6.oktobrī saņēma CFLA uzaicinājumu iesniegt Eiropas Reģionālās attīstības fonda specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei un stiprināt veselības sistēmu, tostarp primārās veselības aprūpes noturību" pasākuma "Ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstība" 1.kārtas projekta iesniegumu.

Slimnīca ir sagatavojusi un 2024.gada 4.janvārī CFLA iesniegusi projektu "SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" stacionāru ārstniecības nodaļu atjaunošana". Projekta mērķis ir nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, un stiprināt veselības sistēmu, attīstot stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" infrastruktūru, tādējādi palielinot modernizētu veselības aprūpes iestāžu kapacitāti.

Projekta galveno darbību ietvaros plānots veikt stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" projektēšanas darbus, nodaļu atjaunošanu no trešā līdz devītajam stāvam, jaunu liftu izbūvi un esošo nomaiņu, komutāciju telpas izbūvi, kā arī iegādāties aprīkojumu jaunajam infekciju slimību un plaušu veselības korpusam.

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no 2024.gada marta līdz 2027.gada 31.decembrim. Kopējās plānotās projekta attiecināmās izmaksa ir 33 108 033 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsta apjoms - 28 141 828 eiro.