Zooloģiskajā dārzā notiks Putnu dienas

2. un 3. aprīlī Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Putnu dienas. “Dzeņa darbnīcā” no zoodārza galdniecībā sagatavotajiem materiāliem varēs meistarot būrīšus dažādiem putniem. Savukārt “Pūces skolā” varēs iepazīt visu 13 Latvijā sastopamo pūču sugu atšķirības un dzīves gudrības.

Daudzu gadu gaitā “Dzeņa darbnīcā” demonstrēta visdažādāko putnu mākslīgo ligzdvietu izgatavošana – gan ligzdas pamatne stārķiem, gan ligzdas kastes pīlēm un lauka piekūniem, gan būri gaigalām, gaurām, garastes, meža un plīvurpūcēm, kā arī mazākajām pūcītēm – apodziņiem. Arī šogad “darba plāns” (sagatavoto materiālu kaudze) ir varen iespaidīgs. Paredzēts izgatavot 250 būrīšus zīlītēm sīkajiem dobumperētājiem – zvirbuļiem, zīlītēm un mušķērājiem, 150 būrīšus strazdiem, kā arī 25 būrus meža pūcēm.

Mazo būrīšu gatavotājiem netiks liegts savus darinājumus ņemt līdzi un izkarināt patstāvīgi, taču paredzēts “apbūrot” arī Zoodārzu un Mežaparku.

Savukārt vairums pūču būru droši vien aizceļos uz Teiču dabas rezervātu, jo ne visur atrodama piemērota vieta būra uzstādīšanai un katram pa spēkam prāvo būri uzdabūt koka vainagā vismaz 6–8 metru augstumā.

Tikmēr, lai palīdzētu iepazīt Latvijas visnoslēpumainākos putnus pūces, “Putnu dienu” pasākumu ietvaros zoodārza Mācību klasē no 11.00 – 16.00 būs atvērta arī improvizēta “Pūces skola”. Šajā radošajā darbnīcā varēs uzzināt daudz jauna par visu 13 Latvijā sastopamo pūču dzīves veidu, piemērošanos un paradumiem.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais