Ogres novadā ir plāns atjaunot vienu patvertni

© Ekrānšāviņš

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis raidījumā "Dienas personība ar veltu Puriņu" informē, ka šogad novadā ir plāns atjaunot vienu patvertni.

"Šogad ir plānots atjaunot vienu patvertni - tas ir tas sauktais dzelzceļnieku štābs, no kura kara gadījumā varētu pārvaldīt dzelzceļu. Par Ogres pašvaldības naudu to labiekārtosim. Ierīkosim gultas, apgādāsim ar ūdens krājumiem," tā E. Helmanis.

Jau ziņots, ka vairāk kā pusotru gadu pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā joprojām nav skaidrība par Latvijas plāniem bumbu patvertņu ierīkošanā. Kā noskaidroja LTV raidījums "De Facto", nekustamo īpašumu attīstītājiem nepatīk ideja par obligātu patvertņu ierīkošanu jaunajos projektos. Šis ir viens no kavēšanās iemesliem.

Latvijā

Paredzētais mēnešalgu palielinājums tiesu darbiniekiem 6% apmērā nenodrošinās konkurētspējīgu atlīdzību juridisko profesiju tirgū, aģentūrai LETA norādīja Tieslietu padomes pārstāvji, komentējot piektdien, 5.jūlijā, padomē atbalstītos un Tieslietu ministrijas (TM) piedāvātos pilsētu tiesu un apgabaltiesu budžeta prioritāros pasākumus 2025. līdz 2028.gadam.

Svarīgākais