NVA šogad rīkos četrus tiešsaistes seminārus "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?"

© Kaspars Krafts/F64

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultanti arī šogad rīkos četrus tiešsaistes seminārus "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?", aģentūru LETA informēja NVA.

Semināros Latvijas valsts piederīgie, kuri dzīvo ārvalstīs, bet vēlas atgriezties Latvijā, varēs saņemt detalizētāku informāciju par situāciju darba tirgū un nodarbinātības iespējām Latvijā, par atbalstu un pakalpojumiem, ko piedāvā NVA un EURES, kā arī uzzināt, kādas formalitātes jākārto ārvalstī pirms izbraukšanas, un Latvijā, atgriežoties.

2024.gadā NVA un EURES semināri "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?" tiešsaistes platformā "Zoom" norisināsies 18.janvārī, 18.aprīlī, 18.jūlijā un 17.oktobrī.

Katra tiešsaistes semināra ilgums būs viena stunda, sākums plkst.16 pēc Latvijas laika

Dalībai tiešsaistes semināros jāreģistrējas elektroniski.

NVA Darba tirgus departamenta EURES koordinatore Līga Baufale norāda, ka Latvijas valsts piederīgajiem, kuri dzīvo un strādā ārvalstīs, bet apsver iespēju vai arī jau ir nolēmuši atgriezties Latvijā, ir ļoti svarīgi būt informētiem par darba tirgus situāciju un darba iespējām Latvijā, kā arī par rīcībām, kas jāveic atgriežoties. Piemērota darba atrašana Latvijā un ar pārcelšanos saistītu visu nepieciešamo dokumentu secīga, savlaicīga un pareiza noformēšana ir veiksmīgas atgriešanās priekšnosacījumi.

Viņa informē, ka NVA EURES tiešsaistes semināru dalībnieki varēs ne vien saņemt padomus, kā jārīkojas, pārceļoties, un iegūt aktuālo informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, bet arī dalīties ar citiem potenciālajiem remigrantiem un viņu ģimenēm savā pieredzē, kas gūta, risinot ar pārcelšanos saistītus jautājumus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.