Bērziņa: Lēmums par Garkalnes potenciālo sadalīšanu tagad jāpieņem Ādažiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Nākamais lēmums par Garkalnes pagasta potenciālo sadalīšanu ir jāpieņem Ādažu novada domei, šodien pēc viesošanās Ropažu novadā atkārtoti atzīmēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Kā aģentūru LETA informēja ministres padomniece Sabīne Spurķe, Ropažu piedāvātais Garkalnes sadalīšanas plāns tagad ir nodots Ādažiem izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai.

Ādažu ziņā šobrīd esot izlemt, vai piekrist piedāvātajam Garkalnes sadalīšanas plānam, vai izvērtēšanas rezultātā Ropažiem piedāvāt citu plānu, par kuru abas pašvaldības spētu vienoties.

Pašlaik normatīvajos aktos nav noteikta turpmākā rīcība Garkalnes pagasta nākotnei un par to gan pašvaldības, gan iedzīvotāji varēs lemt tikai pēc 2025.gada pašvaldību vēlēšanām, pauž ministres birojs.

Ministre norāda, ka iedzīvotāju vēlmes ir būtiskas un tās noteikti ir jāvērtē, bet tajā pašā laikā svarīgi esot izvērtēt arī ekonomiskos un telpiskos kritērijus.

Jau ziņots, ka Ropažu novada dome ir atbalstījusi tikai Baltezera ciema pievienošanu Ādažu novadam, savukārt agrākie reformu plāni paredzēja plašāku teritoriju pievienošanu Ādažiem, un to sagaida arī daļa Garkalnes iedzīvotāju.

Papildus Baltezera ciemam tiek piedāvāts nodot Ādažu novadam vēl atsevišķas vietas, kas ļautu veiksmīgāk apsaimniekot, attīstīt un uzturēt teritorijas, piemēram, Ādažu novadam plānots nodot ciema "Mārsili" attīstībai nepieciešamo teritoriju.

Savulaik administratīvi teritoriālās reformas plāni paredzēja Ādažu novadam pievienot lielāku bijušā Garkalnes novada daļu - līdz pat Vidzemes šosejai.