Pazudušās Annas vīrs komentējis policijas paziņojumu saistībā ar Luīzes nāvi

© Ekrānšāviņš

Šodien Valsts policija paziņoja, ka ekspertīzē nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes Annas Jansones bērnam, kuru bez mātes atrada pērn novembrī automašīnā mežā Jelgavas novadā.

Šo ziņu vietnē "X" komentējis Annas Jansones vīrs Juris.

"Grūti komentēt. Pārsteidzošs rezultāts, likās ļoti mazvarbūtīgi. Bet varbūt tas izskaidro ilgo ekspertīzi. Ļoti atvieglojoši, ka Anna netiks vainota pie Luīzes nāves. Vienlaicīgi ļoti sāpīgi, ka viņai bijis jāpiedzīvo šis, no kā baidās jebkurš vecāks.." vietnē "X" raksta Annas Jansones vīrs Juris.

Viņš turpina: "Meklēšanas ziņā šis rezultāts īsti neko nemaina... Tā panika pēc šāda notikuma arī var novest gan pie aizmukšanas un slēpšanās, gan pie pašnāvības. Jāturpina gan apkārtnē pārbaudīt, vai viņa tur neguļ, gan ūdenskrātuvēs, gan arī jāmeklē, vai citur neslēpjas. Diemžēl, vecāku bailes no atbildības pēc ZPNS ir saprotamas. Iepriekš ir bijuši gadījumi, kad vecāki tiek turēti aizdomās un pat aizturēti. Un arī toreiz ekspertīze izskatās ilgusi vairāk par mēnesi..."

Jau ziņots, ka policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu, un eksperti konstatējuši, ka bērns miris 1.novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma.

"Nāves iestāšanās laiks ir 1.novembris, kas ir apmēram 24 stundas pirms viņa atrašanas brīža 2.novembrī ap plkst.11. Policijas rīcībā nav informācijas ka zīdaiņa nāve būtu iestājusies, sievietei vēl atrodoties mājās," norādīja policijā.

Kriminālprocess par bērna nāves faktu joprojām ir aktīvs, jo izmeklētājiem vēl ir jāveic atsevišķas procesuālās darbības.

Tikmēr pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Patlaban tiek strādāts vairākos virzienos, tiek pārbaudīta informācija. Ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd fiziski iespējamā pazušanas vieta netiek pārmeklēta, bet, ja policijas rīcībā esošā informācija norādīs uz tādu nepieciešamību, noteikti uzreiz tikšot reaģēts.

Policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, tostarp video ieraksti, kas var noderēt Jansones meklēšanā, sazināties ar policiju. Tostarp policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimi, pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā. Noskaidrots, ka pirms pazušanas Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi.

Sazināties ar Valsts policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67 086 678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu uz adresi "meklesana@riga.vp.gov.lv".

1989.gadā dzimusī Anna Jansone ar 2023.gadā pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 2023.gada 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.