Pastiprinās senioru digitālo prasmju apguvi

© Andrejs Terentjevs/MN

Biedrība "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA) šogad lielāku uzmanību pievērsīs pastiprinātai senioru digitālo prasmju apguvei, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Pēc biedrības paustā, tās aptaujātie seniori esot atzinuši, ka labprāt vēlas turpināt apgūt ko jaunu, īpaši akcentējot nepieciešamību apgūt digitālās pamatprasmes. Tāpat seniori ļoti atzinīgi vērtē LSKA organizētās izzinošās ekskursijas uz dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, iespēju dalīties pieredzē ar dažādu senioru nevalstisko organizāciju biedriem, kā arī LSKA struktūrvienības "Senioru saeima" darbu senioru interešu aizstāvībā.

LSKA valdes priekšsēdētājas vietniece Lilitas Kalnāja uzsver, ka senioru dzīves kvalitātei būtiska ir socializācija, iespēja pilnvērtīgi pavadīt laiku un justies noderīgiem, tādēļ līdztekus dažādu seniorus skarošu problēmjautājumu aktualizēšanai "Senioru saeimā", LSKA arvien aktīvāk iesaistās senioru mūžizglītības jautājumu risināšanā.

Paredzēts, ka LSKA iespēju robežās turpinās latviešu valodas nodarbības ukraiņiem arī 2024.gadā.

Savukārt "Senioru skolā" lielāks uzsvars tiks likts uz digitālo pamatprasmju apgūšanu, tādēļ šogad senioriem būs iespēja pieteikties arī individuālām konsultācijām.

"Esam pārliecinājušies, ka seniori digitālās prasmes grib un var apgūt, tomēr tā kā viņu zināšanas ir ļoti dažādā līmenī, šogad, līdztekus plašākai auditorijai mērķētām lekcijām par digitālajām tehnoloģijām, datu aizsardzību, to, kā droši lietot internetbanku un nekļūt par krāpnieku upuri, iepriekš piesakoties, būs arī iespēja saņemt individuālas konsultācijas," šī gada plānus ieskicē Kalnāja.

LSKA arī 2024.gadā turpinās veidot sadarbības tīklu ar citām senioru nevalstiskajām organizācijām un turpinās darbu pie senioru interešu aizstāvības programmas.

Svarīgākais