Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Uzziņai: šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ventspils šosejas un vairākiem reģionālajiem autoceļiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešdienas rītā braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir apgrūtināti Ventspils, Talsu un Gulbenes apkārtnē, bet pārējā Latvijas daļā tie ir apmierinoši, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

No valsts galvenajiem autoceļiem sniegots ir Ventspils šosejas posms no Strazdes līdz Ventspilij. Savukārt Talsu un Gulbenes apkārtnē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa reģionālajiem autoceļiem.

Pa vietējās nozīmes ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Saldus pusē, kā arī lielā daļā Latgales un Vidzemes.

Slidenos ceļu posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt plkst.6.30 bija iesaistītas 13 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Lai arī visā Latvijā ir iestājies sals, joprojām saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 81 grants ceļu posmā. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama LVC interneta mājaslapā.

Vēl autovadītājiem jāņem vērā, ka Saulkrastu novadā ir daļēji applūdis autoceļš V78, kas savieno Ķīšupi un Vidrižus. Ūdens uz ceļa ir pie Ķīšupes tilta, kas atrodas tālāk no Saulkrastiem un tuvāk Ķīšupes iztekai. Applūdušajā vietā braukšana ir iespējama pa vienu joslu.

LVC atgādina, ka laika apstākļu ietekmē braukšanas apstākļi pa autoceļiem var mainīties ļoti strauji, tādēļ autovadītājiem vienmēr jābūt uzmanīgiem.