CSDD valdes locekļa amatā iecelts Liepiņš

© f64.lv, Dāvis Ūlands

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) padome valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem  iecēlusi Jāni Liepiņu, informē CSDD pārstāvji.

Liepiņš darbu kompānijas valdē sāk otrdien.

Viņa atbildības jomas būs transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un sertifikācija, atbilstība, tostarp risku vadība, datu aizsardzība un vides, sociālā un korporatīvā pārvaldība, kā arī Biķernieku kompleksās sporta bāzes un Rīgas Motormuzeja darbības pārraudzība.

Liepiņš kopš 2008.gada vadīja CSDD Tehnisko departamentu, bet pirms tam viņš bija struktūrvienības vadītāja vietnieks, pārraugot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, sertifikācijas un pārbūves pakalpojumus.

Liepiņš ir izveidojis un vadījis CSDD Elektromobilitātes koordinācijas un vadības daļu. Viņa vadībā ticis izstrādāts un Ministru kabinetā apstiprināts Latvijas Nacionālais elektromobilitātes attīstības plāns 2014.-2016.gadam, kopā ar Satiksmes ministriju sagatavots pamatojums un saņemts Kohēzijas fonda finansējums elektromobilitātes infrastruktūras izveidei Latvijā, pēc kā izveidots elektromobilitātes infrastruktūras tīkls "e-mobi", kas kā projekts ieviests 2021.gadā, informē CSDD.

CSDD valde kopš 2022.gada septembra strādāja nepilnā sastāvā.

Atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai uz vakanto amatu padome organizēja atklātu konkursu, kurā tika piesaistīti Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta speciālisti. Izvērtējot CSDD valdes locekļa amata pretendentus, konkursa nominācijas komisija CSDD padomei izvirzīja Liepiņu, kurš konkursā ieguva augstāko punktu skaitu.

Tādējādi CSDD valde šobrīd strādā pilnā sastāvā - tās priekšsēdētājs ir Aivars Aksenoks, kura pilnvaru termiņš ir 2027.gada 30.septembris, bet valdes locekļi ir Dace Benhena, kuras pilnvaru termiņš ir 2027.gada 10.aprīlis, Mārtiņš Krieviņš, kura pilnvaru termiņš ir 2026.gada 16.marts, un Liepiņš, kura kuras pilnvaru termiņš ir 2029.gada 1.janvāris.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais