Nākamgad "Ecoline" iegādāsies jaunus autobusus

© Vladislavs Proškins/f64

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", nākamajā gadā plāno atjaunot autobusu parku, iegādājoties vairāk videi draudzīgus autobusus, aģentūrai LETA sacīja "Ecolines" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

Viņš papildināja, ka uzņēmums nākamajā gadā plāno arī pakāpeniski atsākt reisus uz dažām pilsētām Rietumeiropā un palielināt reisu skaitu dienā, kā arī investēt digitālajos pārdošanas kanālos.

Komentējot 2023.gada uzņēmuma izaicinājumus, viņš norādīja, ka būtiski "Ecolines" darbību ietekmēja politiskā situācija, robežu slēgšana un robežšķērsošanas vietas.

Vienlaikus Podgornijs norādīja, ka 2023.gadā "Ecolines" kopā ar Ukrainas partneriem atsāka ikdienas tiešos reisus uz Ukrainu, piebilstot, ka līdz tam bija reisi ar pārsēšanos Varšavā. "Starptautiskajos maršrutos tiek izmantotas ukraiņu ekipāžas - neliela palīdzība personāla nodrošināšanā," minēja "Ecolines" vadītājs.

Jau ziņots, ka "Norma-A" apgrozījums pērn bija 24,59 miljoni eiro, kas ir par 87,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes - līdz 1,201 miljonam eiro, liecina "Firmas.lv informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 4,739 miljoni eiro. "Norma-A" kapitālā 82,17% pieder "Ecolines Estonia", 9,86% - Andrim Podgornijam, bet 7,97% - Jegoram Ribzāmenam.