Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Pirmais tiešais reiss uz Šrilanku ir pilnībā izpārdots

© ekrānšāviņš

Šodien, 25.decembrī, notiks pirmais tiešais lidojums no Rīgas uz Šrilanku. To organizē tūroperators Join UP! Baltic, pirmais reiss ir pilnībā izpārdots, un Ziemassvētku laikā uz eksotisko salu dosies 148 ceļotāji. Lidojumu uz Matales lidostu veiks aviokompānija "SkyUp Airlines", un tas ir īsākais pieejamais lidojums uz eksotisko salu no Rīgas

Lidojuma ilgums ir 12 stundas un 10 minūtes, ar tehnisko nosēšanos degvielas uzpildei Bahreinā, pasažieriem neizkāpjot no lidmašīnas. Matales lidosta atrodas Šrilankas dienvidos, kur pieejama lielākā daļa nozīmīgāko apskates objektu, piemēram, Jalas nacionālais parks, Ādama smaile un Deviņu arku tilts.

"Novērojam, ka šajā ziemā Baltijas ceļotāji izrāda lielu interesi par tālākiem un eksotiskākiem galamērķiem. Sevišķi Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā, kad lielākā daļa ceļojumu uz citām valstīm jau ir izpārdoti. Reaģējot uz šo pieprasījumu, sākām piedāvāt ceļojumus uz Šrilanku no Rīgas, Viļņas un Tallinas - esam vienīgie, kas nokļūt Šrilankā piedāvā bez pārsēšanās un visīsākajā laikā. Pirmie ceļojumi jau ir pilnībā izpārdoti, taču vēl ir pieejamas vietas nākamajam braucienam no Rīgas, kas būs 4.janvārī. Cenas ziņā šī ir pieejama eksotika, un šobrīd ceļojuma izmaksas ir, sākot no 800 eiro 11 nakšu ceļojumam vienai personai par lidojumu un viesnīcu, ceļojot divatā,” saka Sabina Saikovskaja, Join UP! Baltic vadītāja.

Šrilanka - sala, kas pazīstama kā Indijas okeāna pērle, ir aptuveni tikpat liela kā Lietuva, tās platība ir aptuveni 65 000 kvadrātkilometru. Tā piedāvā bagātīgu kultūras un dabas dažādību, ko nevar atrast pat valstīs ar desmit reizes lielāku teritoriju.

Šrilanka ir slavena ar sešām UNESCO aizsargājamām kultūras mantojuma vietām, tostarp seno Sigīrijas pilsētu, Galles vecpilsētu, Kandi un Anurādhapūras svētajām pilsētām, Dambullas zelta templi, kurā atrodas vairāk nekā 150 budistu statujas. Tajā ir 14 nacionālie parki un 16 tikai Šrilankā sastopamie zīdītāji, tostarp Šrilankas zilonis. Tajā audzē arī slaveno Ceilonas tēju. Indijas okeāna pērle, iespējams, ir viena no fotogēniskākajām vietām uz Zemes - tās ainavā raksturīgas Ceilonas tējas plantācijas un rīsu lauki, neskartas balto smilšu pludmales, zilais okeāns, savvaļas tropu meži un ūdenskritumi. Tajā pašā laikā šis eksotiskais galamērķis ir pieejams par pieņemamu cenu un tagad - arī viegli sasniedzams ar vienu lidojumu. Šrilankā visu gadu ir silti un vasarīgi laikapstākļi - dienas temperatūra dienvidu piekrastes apgabalos vidēji ir aptuveni 28-30 grādi, bet ūdens temperatūra - aptuveni 25 grādi.